Clatite si blinele
Desert / 05.02.2010

Mod de preparare

"Hai sa facem un munte de clatite!", spunea bunica si dupa vreo ora, doar ce rasarea un munte de clatite! Delicioase, usor de facut (daca treci cu vederea momentul cand trebuie prajite), clatitele au zeci de retete si sute de umpluturi. Cu legume, carne si sosuri, cu gem, dulceata, ciocolata, sarlota si inghetata.

Americanii au clatitele groase si pufoase, dar adevarate clatite "americane" le fac rusii, delicioasele blinele. Reteta este foarte gustoasa si, surprinzator, usor de facut. Clatitele sunt cu atat mai bune cu cat au in compozitie mai multe oua.

Se pot face si cu lapte sau cu apa minerala, care inlocuieste laptele. Nu te grabi cand prepari aluatul de clatite. Amesteca bine ingredientele si ai rabdare sa se topeasca complet zaharul pentru ca altfel clatitele se lipesc. Gata cu vorba! Hai sa facem un munte de clatite!

Clatite traditionale dulci

Clatite traditionale sarate

Clatite americane


Blinele (clatite) rusesti
  • didi, marţi, 25.01.2011 19:46
    clatite

    si eu le fac astazi nu e super

  • iulian, marţi, 10.08.2010 14:29
    wow

    super marfa clatitele fac si eu astazi

  • Otilia, marţi, 09.02.2010 20:48
    @Ioana

    Satou de vin (sodou) este o combinatie de ou, vin, zahar si mirodenii, care fac sosul, in care se aseza clatitele umplute cu miere si nuca. Satoul de vin il faci dintr-un ou, batut bine cu patru linguri de zahar si mirodenii (vanilie, scortisoara, nucsoara), in care adaugi un pahar de vin alb sau rosu demi-sec aproape fierbinte. Se amesteca energic crema de ou cand pui vinul fierbinte. Ti-am fost de folos?

  • Ioana, luni, 08.02.2010 18:20
    Clatite in satou de vin

    Cunoaste cineva reteta de la Clatitele in satou de vin? Sunt acelea care se servesc la Taverna Sirbului si sunt umplute cu ciocolata sau nuci si miere. Multumesc.

  • Geo, luni, 08.02.2010 10:18
    reteta Blinele

    Blinele: - 0,5 litri lapte acru (lapte batut) - 2-4 oua - faina cat sa aiba consistenta smantanii groase - se stinge jumate de lingurita de bicarbonat cu putin otet. Se amesteca bine. Se oncinge tigaia, se toatna putin ulei. Aluatul se toarna cu lungura: o lungura = o blinica. Se intorc cu furculita. Sunt gata f. repede. In mai putin de 30 minute aveti o farfurie cu varf cu blinele. Se servesc fierbinti cu: smantana, gem, dulceata. Pofta buna! :)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro