Ingrediente
Ingrediente1kg faina; -50g drojdie; -250g zahar; -150g unt; -sare; -2 plicuri de zahar vanilat; -10 galbenusuri; -500ml lapt; -100ml ulei; -350g nuca macinata; -4 linguri de zahar; -1 ou.
Mod de preparare
Se cerne faina. Se pregateste maiaua : 100ml de lapte caldut care se amesteca cu drojdie si 4linguri de faina.Se lasa maiaua la loc cald sa creasca. In faina cernuta se pune restul de lapte in care s-a dizolvat zaharul si restul de arome,se adauga maiaua dupa ce a crescut si ouale,se framanta foarte bine iar apoi se pune cate 1 lingurita de ulei,se framanta pana cand se inglobeaza bine in aluat.Se acopera cu un servetel si se lasa la dospit pana cand se dubleaza volumul.Apoi se imparte aluatul in doua parti,se intinde cu sucitoarea sau cu mana,in fiecare parte se pune compozitia din nuca,cacao si zaharulse,se ruleaza iar apoi se impletesc desigur daca doriti impletite.Se pun in tava si se mai lasa sa creasca timp de 10min,apoi se se ung cu albus,se baga la cuptor cam 40 min.