Ingrediente
1 kg faina Baneasa 000 4 oua la temperatura camerei 250 g zahar 150-200 g ulei pentru framantat 0,5 l lapte dulce 20 g drojdie proaspata 1 lingurita sare coaja de lamaie rasa Ingredinte pentru umplutura: 1. zahar, cacao, nuca tocata 2. cacao, rahat diverse arome
Mod de preparare
etapa 1 Am incalzit laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Am lasat sa se raceasca putin. Drojdia am pus`o in putin lapte caldut. etapa 2 Am pus faina intr`un castron mare, am adaugat laptele caldut (NU fierbinte), am amestecat putin, apoi am adaugat ouale si drojdia diluata in lapte. etapa 3 Am framantat bine, adaugand treptat uleiul caldut. Am framantat bine, apoi am lasat sa creasca cca 1 ora, in loc caldut, acoperind vasul. etapa 4 Am impartit aluatul in doua: Prima bila am impartit`o iar in doua, am intins doua foi pe care am presarat prima umplutura : zahar, nuca, cacao. Am impletit cele doua suluri. A doua bila, am impartit`o tot in doua si am umplut cele doua foi cu cacao si rahar tocat marunt. Am impletit cele doua suluri. etapa 5 Am pus cozonacii formati in tavi si am lasat la crescut (aici am gresit... n`am mai avut rabdare sa`i las sa creasca 30-40 min, ci am lasat cca 15 min). Am copt cozonacii la foc mic cca 1 ora. Cand a fost aproape gata am uns cozonacii cu un amestec de miere si esenta de vanilie.