Ingrediente
1 kg faina 500 ml lapte 4 oua 200 gr zahar 100 gr unt 14 gr drojdie uscata sau 50 gr de drojdie proaspata rahat,cacao esenta de rom,coaja de lamaie, un praf de sare stafide
Mod de preparare
Se face o maia din drojdie,1 lingura de faina si un pic de lapte caldut.Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul si un praf de sare pana se albesc.Incalzim laptele si il punem peste galbenusuri.Amestecam bine pana nu se mai simte zaharul.Adaugam esenta de rom si coaja de lamaie. Adaugam faina treptat pana o incorporam pe toata.Tot in acest aluat putem adauga stafide inmuiate in rom.Incalzim untul si punem cate un pic,pana se incorporeaza tot in aluat,iar acesta nu se mai lipeste. Acoperim aluatul si il lasam la crescut,circa 40-45 de minute,la loc calduros. Jumatate din albusuri le amestecam cu zahar si cacao,pana devin ca o crema. Dupa ce aceste a crescut,se imparte in doua parti.Prima parte se imparte si ea in doua.Pe fiecare se pune din amestecul de cacao si rahat.Se ruleaza si se impletesc ambele rulouri.Se pun in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina,si se lasa sa mai creasca circa 30 de minute. Dupa ce a crescut se unge cu un ou amestecat cu 2 linguri de zahar,si se introduce la cuptor circa 40-45 de minute.Se scoate si se lasa la racit un pic,apoi il scoatem din tava.