Cream cheese tart
Desert / 27.04.2013

Ingrediente

O tarta dulce, cu umplutura de branza si smantana, avand la baza aluatul fraged, atat de versatil, pe care eu il folosesc mereu. Rezultatul este uimitor de fiecare data. INGREDIENTE: Blat: 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, un praf de sare, 250 g faina, coaja rasa de lamaie Crema: 2 oua, 2 albusuri, 5-6 linguri zahar, 150 g smantana, 150 g branza proaspata, 1 lingura gris, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra apoi cu galbenusurile, faina, sarea, coaja de lamaie, iar la final laptele. Se omogenizeaza aluatul, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 20-25 minute. Umplutura: Se bat usor ouale cu zaharul, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Branza proaspata se amesteca bine cu smantana apoi cu ouale si grisul. Se omogenizeaza bine totul pana se obtine o crema de o consistenta fina si uniforma. Asamblarea: Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se intinde aluatul de tarta, imbracand si marginile tavii. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, apoi se toarna crema de branza. Tarta se coace la 180 de grade, timp de aprox. 25-30 minute. Cream cheese tart se taie dupa ce se raceste bine.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro