Ingrediente
Ingrediente 1 l lapte 200 gr zahar 1 plic zahar vanilat 4 oua Caramel 8 linguri zahar
Mod de preparare
Portii: 4 Preparare Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic. Se tapeteaza cu el 4 vase termorezistente (de 250 ml), inclusiv pe margini. Se lasa vasele la racit. In acest timp se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine. Puteti folosi 1 lingurita esenta de vanilie in locul zaharului vanilat. Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele. Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la mijlocul formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C. Cand scoteti crema din cuptor, daca o atingeti va tremura ca si raciturile. Se trece usor cu un cutit pe margininile formelor. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider. Cand le serviti, le rasturnati pe fiecare in cupe.Pofta mare !!!