Cum să faci fursecuri cu ciocolată, fără făină
Desert / 29.11.2017

Ingrediente

3 ouă mari
3 căni cu zahăr pudră
1 cană și un sfert cu cacao pudră
un praf de sare
un vârf de linguriță cu scorțișoară
extract de vanilie
1 cană cu bucățele de ciocolată amăruie

Mod de preparare

 
Încălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetează două tăvi întinse cu hârtie pentru copt.
Bate bine ouăle, într-un bol mediu.
Cerne împreună zahărul pudră, cacaua, scorțișoara și sarea.
Adaugă-le în ouăle bătute și amestecă până când obții o compoziție fină, timp de aproximativ un minut.
Adaugă extractul de vanilie și bucățile de ciocolată și amestecă până sunt comple încorporate.
Compoziția va fi groasă și lipicioasă.
Folosește o lingură mare pentru a lua porții din aluat și a le pune pe tăvile pregătite. Lasă aproximativ patru centimetri distanță între fursecuri.
Pune fursecurile la cuptor și lasă-le timp de aproximativ 10-12 minute, până când  sunt făcute pe margini și încep să se crape deasupra. 
Răsucește tăvile la jumătatea timpului petrecut la cuptor și mută tava de jos sus și invers.
Când sunt gata, fursecurile ar putea părea nefăcute în centru, dar se vor întări pe măsură ce se răcesc.
Lasă-le la răcit în tavă. Le poți păstra acoperite timp de o săptămână.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro