Ingrediente
Iti trebuie pentru aluat:
2 oua
7 linguri zahar
9 linguri de ulei
9 linguri cu lapte
1 praf de copt(nu bicarbonat)
si
2 cani cu faina~650 g
(faina e in functie de restul ingredientelor)
Iti trebuie pentru umplutura
9-10 mere mari
1/2 margarina
5 linguri zahar
scortisoara
Mod de preparare
Merele se dau pe razatoare si se calesc 10 minute impreuna cu zaharul si margarina, taiata cubulete.
Nu punem acum scortisoara, daca dorim o culoare frumoasa, o vom presara pe foaie ,peste umplutura!
Lasam crema sa se raceasca, timp in care facem aluatul.
Mixam ouale cu zaharul apoi adaugm laptele, uleiul, treptat,apoi venim cu restul ingredientelor.
Aluatul e usor de modelat, maleabil.
Se imparte in trei bucati:punem in tava prima foaie, urmeaza umplutura, peste care cernem scortisoara pudra!
Urmeaza alta foaie si restul de umplutura, evident, scortisoara!
Completam cu ultima foaie, ungem usor cu un strop de ulei si presaram zahar tos deasupra
Se da la copt , la foc mediu, 45 minute.
Se va pudra cu zahar vanilat si taia numai dupa ce s-a racit.
pentru aspect ;daca vrei umplutura mai multa maresti numarul de mere din compozitie, dupa gust !
Faceti, cu incredere,acest preparat si toata lumea va va aprecia !