Dulciuri de post
Desert / 27.11.2009

Mod de preparare

Post, post, dar fara dulciuri, nu se poate. Dulciurile ideale in post sunt cele cu fructe, nuci si aluaturi cu bicarbonat. Placinte si tarte cu margarina, in loc de unt, sau si mai bine, cu ulei, umplute cu mere, prune uscate si dovleac. Ideale in post sunt si baclavaua (minunata placinta cu nuca insiropata cu sirop de miere si apa de flori), dar si clatitele de post (cu apa minerala in loc de oua si lapte), umplute cu gemurile de toamna.

Uneori, dulciurile traditionale pot fi transformate in variante de post, prin inlocuirea laptelui cu lapte de soia si a untului cu margarina. Evident, aluaturile nu trebuie sa contina oua, pentru ca acestea nu au inlocuitor, desi la unele retete, un pahar de apa minerala, face cam acelasi lucru pe care il fac trei-patru oua!
Mai putin placut este ca prajiturile de post sunt la fel de bogate in calorii (poate chiar mai bogate), decat cele clasice. Poti incerca si pastele cu nuca si fursecurile cu ciocolata.

   Prajitura cu banane 

   Briose cu afine  

   Negrese de post

   Chec cu mere si morcovi
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro