Ingrediente
-1 kg de cartofi -1 kg de prune -2 oua -200 g de faina -100 g de pesmet -100 g de unt -100 g de zahar -1/2 lingurita de sare -scortisoara
Mod de preparare
Se fierb cartofii cu tot cu coaja dupa care se lasa pentru a se raci. Apoi se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se adauga ouale, faina si sarea. Se intinde o foaie subtire care se imparte in patratele egale. Prunele se spala si apoi se taie in jumatate, dupa care se presara scortisoara macinata in fiecare jumatate de pruna in parte. Se pune cate o jumatate de pruna pe cate un patratel, iar apoi se face cate o galusca. Se pune o oala cu apa (plus un praf de sare) la fiert. Cand apa clocoteste se lasa focul mic si se pune prima galusca pentru a vedea daca se rupe sau nu aluatul atunci cand aceasta se fierbe. Daca se rupe, atunci se mai pune faina. Daca totul este ok se pun si celelalte galuste rand pe rand. Stiti ca galustele sunt fierte atunci cand acestea se ridica la suprafata apei. Untul se topeste si se adauga pesmentul. Apoi se caleste amestecul pana cand pesmentul devine auriu. Dupa ce acest amestec se raceste se pun galustele si se tavalesc prin el. Se servesc reci, simple sau impreuna cu zahar.