Ingrediente
Ingrediente maia:80 gr faina,25 gr drojdie,50 ml apa Ingrediente aluat: 360 gr faina,70 gr zahar,un varf sare,vanilie,coaja lamaie si portocala, 80 gr unt la temp camerei,2 oua intregi,2 galbenusuri
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in 50 ml apa usor calduta si amestecam cu faina pana obtinem o biluta compacta pe care o crestam cu cutitul. O scufundam intr-un vas cu cca 600-800 ml apa calduta si asteptam cca 15 minute pana se umfla si iese la suprafata. Intre timp punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care adaugam zaharul, aromele, untul moale rupt in bucatele, cele 2 oua intregi si cele 2 galbenusuri. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen. Scoatem maiaua din apa (intre timp ea s-a umflat si s-a ridicat la suprafata) si o scurgem bine de apa. Adaugam maiaua scursa peste aluat si framantam bine bine pana ce maiaua este perfect inglobata in aluat. La inceput aluatul o sa fie foarte lipicios. In timp ce framantam ne pudram mainile cu faina si framantam pana cand aluatul se omogenizeaza si devine elastic o consistenta compacta. Lasam aluatul de ciambelle la crescut 1 ora, intr-un loc ferit de curenti reci de aer. Il intindem pe planul de lucru pudrat cu faina, intr-o foaie de cca 0,5 cm, si taiem cu o forma cerculete si cu o alta forma mai mica facem gauri in centrul cerculetelor. Dupa ce am format toate gogosile italiene, le acoperim cu un servet de bumbac si le lasam pana isi dubleaza volumul. Le prajim in baie de ulei incins, apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie si le pudram cu zahar vanilat.