Inghetata de visine
Desert / 20.06.2013

Ingrediente

- 200 ml. lapte - 300 g. zahar - 4 oua - 800 ml. frisca lichida - 450-500 g. visine - esenta vanilie (optional)

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele; se separa ouale. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si se adauga in laptele fierbinte. Se amesteca continuu, pana cand face spuma deasupra si apoi dispare. Se lasa la racit. Intre timp se bat albusurile si frisca; se pun apoi, impreuna cu esentele, in compozitia de lapte. Se adauga visinele maruntite si se amesteca totul bine. Se da la congelator si dupa cateva ore se scoate si se amesteca din nou cu o furculita pentru a sparge acele de gheata din compozitie.

  • ReteteDragute, duminică, 16.11.2014 13:21
    am făcut înghețată de visin..ata

    salut, Tocmai ce am terminat-o si am modificat-o un pic din cauza ca nu aveam altfel cum.revin cu detalii...dacă îmi place ce a ieșit .am sa o adaug pe rețele culinare dragute[dot]com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro