KALO PRAMA - specialitate cipriota
Desert / 13.02.2013

Ingrediente

1 cana zahar, 1/2 cana ulei, 1 cana iaurt simplu, 3 cesti gris, 1 praf de copt, esenta de vanilie, 1 lingurita scortisoara macinata, migdale curatate. Pentru sirop: 1 cana apa, 1 cana suc de portocale, 1 cana zahar

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca grisul si uleiul pana cand sunt bine combinate.Se adauga 1 cana de zahar,iaurtul,vanilia,scortisoara si praful de copt.Se omogenizeaza. Se pune acest aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara migdalele curatate. Se da la cuptorul preincalzit timp de 45-50 minute. Intre timp se prepara siropul: Se amesteca cele trei ingrediente si se pun la fiert. Se fierbe pana scade foarte mult, transformandu-se intr-un sirop.Se toarna fierbinte peste prajitura. Prajitura se serveste rece. este delicioasa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro