Mere umplute
Mod de preparare
O reteta simpla si racoritoare... Unde mai pui ca merele sunt pline de vitamine si se incadreaza perfect in "peisajul" canicular al zilelor acestea. Merele sunt fructele pe care, spre norocul tau, le poti consuma in tot cursul anului (supermarketurile iti ofera diverse soiuri), ca atare poti "inventa" chiar si tu numeroase retete delicioase!Ingrediente si cantitati:
4 mere mari
1 lgt. suc proaspat de lamaie
2 linguri migdale macinate
5 curmale fara samburi, taiate marunt
1 lingura stafide zdrobite
2 dl smantana batuta
Pentru decorare:
2-3 mandarine sau
1 portocala
Mod de preparare:
Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (avand grija ca peretele ce ramane sa aiba cel putin 5 mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamaie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie, se decoreaza cu felii de mandarina sau de portocala si se servesc imediat.
Subiecte discutate pe forum, despre gastronomie
nasoooooool cica le poate face orcine foarte neadevarat