Minciunele
Desert / 23.02.2013

Ingrediente

4 galbenusuri 1 ou intreg 1 lingura zahar, 2 linguri coniac (sau rom), 1 lingura smantana 100 ml lapte, 1 praf de sare, 250 g faina ulei pentru prajit, zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decorat

Mod de preparare

Se amesteca oul, galbenusurile zaharul, sarea, smantana, laptele, coniacul, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat omogen moale si elastic. Se intinde aluatul in foaie subtire, se taie fasii cu latimea de 2 cm si o lungime de cca 10-15 cm. Se innoada ca sa fie mai spectaculoase si se rumenesc in baie de ulei bine incins. Cand sunt frumos rumenite si crocante, se scot cu o spumiera, pe prosoape absorbante pentru a se indeparta surplusul de grasime. Se servesc pudrate cu zaharul aromat cu vanilie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro