Ingrediente
Blat:
- 1 cană de zahăr
- 2 căni de făină
- 3/4 cană de ulei
- 1 cană apă minerală carbogazoasă
- 3 lg dulceaţă mai groasă/ gem
- 2 lg cu vârf de cacao
- 1 esenţă rom
- 1 plic praf de copt stins cu oţet
- stafide opţional
Glazură:
- 10 lg zahăr
- 2 lg cacao
- 5 lg apă
- 2 lg margarină
Mod de preparare
Toate ingredientele pentru blat se amestecă cu telul sau cu mixerul, iar compoziţia se pune în tavă la foc mediu pentru aproximativ jumătate de oră. Când e făcută, prăjituta se crapă fin la suprafaţă.
Pentru glazură, se amestecă toate ingredientele şi se pun pe foc, având grijă să nu se lipească şi aşteptăm până se topeşte zahărul. Se lasă la răcit 4, 5 minute şi se adaugă 2 lg de unt/ margarină.
Între timp, blatul se lasă la răcit, apoi se taie marginile şi bucăţile ca pentru servire, după care se adaugă glazura pentru a fi absorbită mai mult.