Orez cu lapte de cocos si banane
Desert / 03.02.2010

Mod de preparare

Cauta acest minunat ingredient - laptele de cocos. Il gasesti in supermarket, in conserve. Nu confunda lichidul din nuca de cocos cu laptele de cocos. Primul este un suc natural, numit si apa de cocos, al doilea un preparat rezultat din presarea mecanica a miezului de nuca de cocos.

Ingrediente: 400 mililitri de lapte de nuca de cocos, o cana de orez cu bobul lung, patru linguri de zahar brun, scortisoara, doua cani cu apa, stafide, doua banane, 3-4 linguri cu varf de nuca de cocos rasa.

Preparare: Pune jumatate din laptele de nuca de cocos, apa si zaharul, intr-un vas. Omogenizeaza bine si pune la foc. Cand clocoteste, adauga orezul. Lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand este gata, imparte orezul in farfurii.

Curata bananele si taie-le bucati. Pune restul de lapte de nuca de cocos pe foc si cand clocoteste, pune stafidele si bananele bucati.

Dupa cateva minute adauga scortisoara si nuca de cocos. Omogenizeaza incet. Da deoparte. Imparte amestecul egal peste orezul cu lapte.

Serveste la temperatura camerei, ca sa poti simtii din plin aroma cu totul speciala a acestui desert.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro