Orez şi căpşuni în stil canadian
Desert / 10.03.2011

Mod de preparare

Te-ai săturat de banelele prăjituri de casă pe care le tot faci atunci când ai musafiri? Vrei să-i surprinzi cu un desert aparent pretenţios, dar de fapt extrem de uşor de făcut? Copilul tău te tot roagă să-i cumperi ceva dulce, însă îţi este teamă de produsele din comerţ? Pentru toate aceste situaţii am decis ca astăzi să venim în întâmpinarea ta cu un desert senzaţional, uşor de făcut şi extrem de bun.

Ca şi ingrediente vei avea nevoie de:

450 ml lapte
1 plic zahăr vanilat
300 grane căpşuni proaspete
4 linguri de sirop de arţar sau miere
1 pachet orez desert cu gust de vanilie
100 grame Musli crocant cu banane

Cum îl prepari?

Laptele se fierbe împreună cu siropul de arţar şi, după ce este luat de pe foc, se adaugă în ploaie conţinutul plicului de orez şi zahărul vanilinat. Important este să se amestece încontinuu şi după ce eşti sigură că zahărul este topit se pune din nou pe foc pentru încă un minut, amestecând în continuare. Daţi deoparte vasul de pe foc şi lăsaţi orezul să stea acoperit timp de 10 minute.

La final amestecaţi încă o dată orezul şi turnaţi-l în cupe mari de sticlă. Peste orez aşezaţi căpşunile tăiate feliuţe şi deasupra Musliul crocant.

Serviţi-l imediat! O să vă facă deosebită plăcere!
Poftă bună!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro