Ingrediente
6 oua
-zahar tos (16 linguri)
-faina(10 linguri)
-1 praf de copt
-ulei (14 linguri)
-zahar vanilat (2 pliculete)
-coaja de la o lamaie
-un praf de sare
-250 g de capsuni (pot fi si congelate)
Mod de preparare
1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat bine albusurile, se adauga un praf de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se incorporeaza toate acestea, dupa care se adauga pe rand: uleiul, faina si zaharul. Se amesteca bine cu mixerul, pentru ca zaharul sa se topeasca.
2. Se stinge praful de copt cu 2 lingurite zeama de lamaie. Se adauga la aluat si se mai mixeaza un minut.
3. Se pune in tava hartie de copt, se toarna aluatul in tava , dupa care se introduce in cuptor. Atentie, nu incingeti cuptorul dinainte, pentru ca aluatul nu va mai creste. Lasati-l 5 minute la 180 de grade, dupa care scoateti tava si presarati fructele . Se baga din nou la cuptor si se lasa 35-40 de minute.
4. Incercati cu o scobitoare daca pandispanul este copt. Trebuie sa nu se lipeasca de scobitoare si sa aiba o culoare aurie.
5. Se scoate din tava cu tot cu hartie, se lasa la racit, se presara zahar pudra si se portioneaza.