Panna Cotta cu jeleu de portocale
Desert / 03.06.2013

Ingrediente

1/2 l frisca lichida 1/2 litru lapte 1 kg portocale 3 plicuri gelatina(30 gr) 300 gr zahar 1 plic vanilie bourbon 1 plic finesse de portocale

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere. Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon. Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale. Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale. Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharuladaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale. Mestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale. Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro