Ingrediente
750 g branza dulce, 5 oua, 10 linguri de zahar praf, 200 g smantana, 4 linguri de faina, praf de copt, 100 g stafide, 100 g unt + 1 lingurita, 3 plicuri de zahar vanilat, 1 lamaie, ciocolata neagra.
Mod de preparare
Topim untul la microunde si il lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu zaharul praf si zaharul vanilat. Adaugam untul topit, smantana, branza dulce si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam in ploaie peste compozitie. Adaugam stafidele. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cand s-au intarit bine le incorporam in compozitia de branza. Ungem tava, turnam compozitia, o nivelam si o introducem in cuptorul preincalzit 45 de minute. Eu am utilizat o tava detasabila pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Topim ciocolata impreuna cu o lingurita de unt si decoram pasca cand este gata coapta, o lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.