Ingrediente
Pentru aluat": - 600 g. faina - 1 varf cutit sare - 140 g. zahar - 300 ml. lapte - 40 g. drojdie de bere proaspata - 4 galbenusuri - 50 g. unt - coaja rasa de lamaie - 2 linguri rom - 2 linguri ulei Pentru umplutura: - 300-350 g. branza de vaci - 2 oua - 1 varf de cutit sare - 5 linguri zahar - 1 pliculet zahar vanilat - 2 linguri iaurt - 50 g. stafide - coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare
1. Se cerne faina 2. Preparare maia: se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar pana se obtine o compozitie fluida, apoi se adauga cca. 100 ml. lapte cald (din cantitatea totala de lapte) si se amesteca cu 5 linguri faina. 3. Oparirea fainii: se oparesc 2 linguri faina cu 100 ml. lapte fierbinte (pe care il luati tot din cantitatea totala de lapte); se amesteca pentru omogenizare si se lasa sa se racoreasca. 4. Prepararea aluatului: in restul de lapte cald se dizolva zaharul, se amesteca cu galbenusurile, aromele, maiaua, coca oparita si se framanta cu faina pana ce aluatul incepe sa faca basicute de aer Se topeste untul si se adauga, cate putin, in timp ce se framanta. Se unge suprafata cu ulei (se incalzeste usor uleiul inainte), se acopera cu un prosop si se lasa la cald sa dospeasca cca. 1-1 1/2 ora. Se imparte aluatul in particele mici, cat o minge de tenis, se intind ,se cresteaza capetele in 4-5, la jumatate se pune compozitia cu branza apoi se impaturesc : o parte din dreapta, una din stanga..