PLACINTA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE
Desert / 03.02.2013

Ingrediente

1200 gr faina, 250 gr margarina, 250 ml apa minerala, 1 kg branza dulce, 300 gr zahar, 50 gr gris, 250 gr stafide, coaja de lamaie , 1 fiola esenta de lamaie , 10 oua.

Mod de preparare

Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza. Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe marginea aluatului pentru a nu se desprinde aluatul in timpul coacerii. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro