Placinta cu carne si piure de cartofi
Desert / 29.01.2013

Ingrediente

Ingrediente necesare pentru placinta cu carne si piure de cartofi:

Piure de cartofi:

4 cartofi mari
2 galbenusuri de ou
2 linguri parmezan ras
1 lingura unt
sare, piper, patrunjel

Umplutura:

300 g carne tocata de vita
3 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 morcov
2 catei de usturoi
2 linguri sos de rosii
100 ml vin rosu
150 ml supa de legume sau carne
sare, piper, rozmarin, cimbru

Mod de preparare

Mod de preparare placinta cu carne si piure de cartofi

Piure:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in felii subtiri si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand sunt fierti, se scurg de apa si se paseaza.
Se adauga untul, galbenusurile, sare, piper, putin patrunjel uscat si parmezanul.
Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Umplutura:

Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pune carnea tocata si se caleste timp de doua minute, amestecand continuu.
Se adauga ceapa si morcovul, ambele date prin razatoarea cu ochiuri mici.
Dupa inca doua minute se adauga usturoi zdrobit, rozmarin, cimbru, sare, piper.
Se continua calirea, la foc mediu, pana cand toate ingredientele sunt bine patrunse, iar aromele condimentelor incep sa umple bucataria.
Se adauga sosul de rosii si vinul.
Dupa ce vinul a scazut se toarna supa si se mai fierbe totul inca 3 minute.

Asamblarea placintei:

Intr-un vas termorezistent se aseaza mai intai umplutura de carne.
Deasupra se pune piure-ul de cartofi si se niveleaza sa acopere toata suprafata.
Daca doriti ca placinta sa aiba un aspect mai deosebit, asezati piure-ul de cartofi cu ajutorul unui pos.
Se incinge cuptorul la 200 de grade si se coace placinta pentru 15-20 minute sau pana cand se rumeneste usor la suprafata.

placinta cu carne si piure de cartofi

Placinta cu carne si piure de cartofi se serveste calda, alaturi de salate din legume proaspete sau de muraturi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro