Ingrediente
5 oua
500 g fructe ( prune, piersici, caise, cirese, visine, etc)
1/2 pachet margarina sau unt
3 -4 linguri gris
200 g zahar + 6 linguri
7-8 linguri faina
1 praf copt
Mod de preparare
Se tapeteaza o tava obisnuita cu fructe fara samburi, jumatati puse cu coaja in jos.
Se presara zaharul cca.200 g , grisul si margarina bucatele. Se da putin la cuptor la 150 grade C. Intre timp se face un pandispan din 5 oua: se bat albusurile cu un varf cutit sare, cu 6-7 linguri zahar puse pe rand, 2 linguri apa, se adauga galbenusurile, faina si praful de copt. Se scoate tava cu fructele din cuptor se pune pandispanul si se mai da la copt cca 30 minute la 180 grade C. Se incearca cu scobitoarea. Se lasa putin la racit apoi se intoarce tava invers. Se bate putin pe fund pentru a se desprinde fructele. Se taie bucati patrate .Se pudreaza cu zahar praf.Se poate servi deasupra cu frisca batuta sau cu budinca de vanilie.