Placinta cu iaurt si portocala
Desert / 29.01.2013

Ingrediente

1 pachet (400 gr) foi de placinta
1 l iaurt
8 oua
1 portocala
250 gr zahar
1 praf de sare
100 gr unt topit sau ulei

Mod de preparare

Se unge cu unt sau ulei un vas de iena.
Foile se dezgheata, se iau 6 foi, se ung cu unt si se presara cu zahar una cate una, si se asaza una peste alta in vas, acoperind si peretii laterali.
Iaurtul se amesteca cu ouale intregi, cu 150 gr de zahar (restul de 100 de gr este pt foi) si praful de sare.
Coaja portocalei se taie cubulete si se adauga in compozitia de iaurt.
Compozitia se toarna peste foi, si se acopera cu celelalte 6 foi, urmand aceeasi procedura si avand grija sa se sigileze bine compozitia.
Se da la cuptor la foc mediu pt aproximativ 30-40 minute (verificati sa fie inchegata compozitia).
Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
Optional se poate fierbe un sirop din zeama portocalei cu putin zahar, si se toarna deasupra portiei.
Placinta este foarte aromata si gustoasa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro