Placinta cu lamaie si portocale
Desert / 04.02.2013

Ingrediente

Aluat: 200 g unt, 70 g zahar, 240 g faina, 3 lingurite cu coaja rasa de lamaie
Crema: 60 g faina, 1 lamaie, 2 portocale, 4 oua, 220 g zahar, 3 lingurite cu coaja de portocala

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecă făina cu zahărul şi coaja rasă de lămâie. Adaugă untul şi frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat omogen. Intinde aluatul şi jumatate din el aşază-l într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt.
Mixează ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul. Toarnă sucul de la cele două portocale şi de la lămâie. încorporează făina, coaja de portocală şi toarnă crema peste blat, apoi se aseaza cealalta jumatate de aluat.
Lasă la cuptor cel puţin 30 de minute, iar după ce s-a răcit, presară zahăr pudră din belşug.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro