Placinta cu mere
Desert / 01.02.2013

Ingrediente

400g faina, 1 ou, 200g unt, 200 g zahar pudra vanilat,1/2 plic praf de copt,esenta de lamaie,un praf de sare.
Pentru umplutura:1 kg mere,200 g zahar,un praf de scortisoara.
Untul se pune intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra, se adauga apoi oul, esenta, praful de copt si sarea, apoi faina treptat obtinandu-se un aluat nu foarte tare. Aluatul se lasa la frigider 30 minute.
Aluatul se intinde apoi in forma de placinta peste care se aseaza felii de mere in cerc, dupa ce merele au fost curatate de coaja si taiate felii pe lungime. Adaugam scortisoara dupa care introducem in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute. Dupa scoaterea din cuptor se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se pudreaza cu zahar.

Mod de preparare

Untul se pune intr-un bol si se amesteca cu zaharul pudra, se adauga apoi oul, esenta, praful de copt si sarea, apoi faina treptat obtinandu-se un aluat nu foarte tare. Aluatul se lasa la frigider 30 minute.Aluatul se intinde apoi in forma de placinta peste care se aseaza felii de mere in cerc, dupa ce merele au fost curatate de coaja si taiate felii pe lungime. Adaugam scortisoara dupa care introducem in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute. Dupa scoaterea din cuptor se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se pudreaza cu zahar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro