Ingrediente
-2 pachete foi subtiri de placinta
-6-7 linguri ulei pentru uns foile
Umplutura
-500 g miez de nuca usor prajit si macinat fin
-400-500 g zahar tos
Sirop
-600 ml apa
-300 g zahar tos
-esenta de rom-dupa gust
-2-3 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
La fiecare sul de placinta se suprapun cate 6 foi, unse cu ulei sau unt topit. Ungerea se face cu o pensula, inmuiata in ulei. Se presara pe fiecare sul cate 125g miez de nuca si 125g zahar tos. Se pun sulurile in tava unsa si se rumenesc la foc potrivit.Separat, se prepara un sirop din: apa, zahar, rom si zeama de lamaie. Acestea se fierb, doar cat sa se dizolve zaharul. Esenta de rom se adauga la sfarsitul fierberii siropului.Cand placinta este rumena, se scoate din cuptor si se toarna deasupra ei siropul fierbinte
Se da placinta la cuptor, la foc mic, pana cand siropul este absorbit .
Placinta se serveste rece, cu sirop turnat deasupra, sau eventual pudrata cu zahar.