Ingrediente
-400g de faina;
-1kg de pere;
-300g de zahar;
-1 cana de ulei;
-1 cana de apa;
-drojdie cat o nuca;
-sare;
-2 linguri de zahar pudra.
Mod de preparare
1.Faceti o maia din drojdie, o ceasca de apa calda, 1 lingura de faina si o lingurita de zahar.O lasati sa crasca,apoi o turnati peste faina, puneti un praf de sare, 2 linguri de zahar si incepeti sa framantati, adaugand treptat o cana de apa calda.Lasti aluatul la dospit pentru o jumatate de ora intr-un loc cald;
2.In acest timp, curatati perele, le dati pe o razatoare cu ochiuri mari, le amestecati cu zaharul si doua linguri de ulei;
3.Dupa ce a crescut aluatul, impartiti-l in doua bucati din care intindeti doua foi. Puneti pe fiecare foaie jumatate din compozitia de pere, le rulati si asezati sulurile obtinute intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Le ungeti cu ulei,le presarati cu zaharul ramas si le puneti la cuptor pentru 30 de minute;
4.Dupa ce s-a copt, infasurati placinta intr-un prosop curat lasati-o pana se raceste.O taiati felii pe care le pudrati cu zahar.