Mod de preparare
Pregatirea unei placinte necesita ceva timp si rabdare, insa este atat de gustoasa si satioasa incat va merita tot efortul!
Ingrediente si cantitati:
- 3 cesti cu faina
- 3/4 ceasca de zahar alb
- 2 si 1/2 lingurita cu praf de copt
- 1/8 lingurita cu sare
- 2/3 ceasca de unt
- 2 oua
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 3 linguri cu lapte
- 1/2 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- 1/2 ceasca de faina
- 1/4 ceasca de zahar brun
- 1/4 lingurita cu scortisoara macinata
- 1/4 lingurita cu sare
- 1/3 ceasca de alune macinate
- 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
- 3 linguri cu unt
- 5 cesti cu prune, fara samburi, desfacute in jumatati
- 1 ceasca de zahar alb
- 1/4 ceasca de faina
- 1 lingurita cu scortisoara macinata
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Foaie de aluat 1: Intr-un vas mare, amesteca 3 cesti cu faina, 3/4 ceasca de zahar alb, praful de copt si 1/8 lingurita cu sare. Amesteca bine, apoi adauga 2/3 ceasca de unt sau margarina, pana cand bucatelele devin marunte. Incorporeaza si ouale, esenta de vanilie, laptele si zeama de lamaie, amestecand pana la omogenizare. Pune apoi aluatul in frigider.
3. Foaie de aluat 2: Intr-un vas mediu, amesteca 1/2 ceasca de faina, zahar brun, 1/2 lingurita cu scortisoara, 1/4 lingurita cu sare, alunele (sau nuca!) macinate si coaja rasa de lamaie. Adauga unt topit sau margarina, amestecand bine, pana se formeaza un nou aluat.
4. Umplutura: Pune fructele intr-un vas mare. Intr-un alt vas, amesteca zaharul ramas, faina si scortisoara. Presara amestecul peste prune.
5. Ia primul aluat din frigider si intinde-l intr-o tava. Pune amestecul de fructe deasupra, acoperindu-l si pe acesta cu cea de-a doua foaie de aluat. Coace placinta in cuptor timp de 45-55 de minute. Se serveste calda sau la temperature camerei.
Daca reteta a fost postata pe net pentru gospodinele fara cantar,imi imaginez foarte greu,de fapt,nu-mi imaginez aceste gospodine sa acceseze internetul,pentru care iti trebuie un computer si abonament de internet(ai facut economii necumparandu-ti cantar)!!!
ce rele sunteti fetelor.in loc sa multumiti pentru reteta ,voi faceti comentarii aiurea.fata a avt reteta asa si asa a trimiso.ce este asa de greu sa masurati cu ceasca?credeti ca toata lumea are cantar in romania?lumea mai masoara cu ce poate,important e sa aiba ce manca.ininte de a scrie ganditiva bine ca nu cumva sa jicniti.
multumesc pentru reteta.este foarte buna.
unitatile de masura se dau in grame de obicei,cum sa masori untul cu ceasca sau prunele ,care daca sunt mai mari cate pot intra intr-o ceasca.Cam aiurea toata treaba.
ce unitati de masura tampite! cum sa masori untul cu ceasca, sau prunele? De ce nu dati reteta cu gramaj? De ce nu scrie grame de unt, grame de faina, grame de prune??? Unitati de pe vremea lui Pazvante-chioru'. Acum toata lumea are cantar de bucatarie iar cestile pot fi de nenumarate dimensiuni.
am sa incerc si eu pentru ca nu e prea complicata
mi s a facut deja pofta