Ingrediente
1 pahar lapte;zahar100 g;faina500 g;unt100 g;4 buc galbenus;un praf de sare;smantana100 g ;drojdie20 g;branza de oaie de preferat daca nu de vaca500 g;3 buc oua;2plicuri zahar vanilat;coaja rasa de lamaie;stafide
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si 2 linguri de faina ,amestecam si apoi se lasa la caldura ca sa creasca,Galbenisurile se freaca cu zaharul si sarea pana se fac spuma si se adauga apoi faina si drojdia,Se framanta un aluat cam 20 min si apoi se adauga untul si se amersteca pana la incorporarea acestui.Se lasa cam o ora aluatul la crescut intr-un loc caldut dupa care se intind doua foi .Branza se amesteca cu smantana,zaharul vanilat ,stafidele -care in prealabil au fost tinute in putina apa pt a se umfla-,coaja rasa si cele trei oua.
Se intinde umplutura peste prima foaie si prin ea simetric se pun ravasele impaturite in folie de aluminu.Se acopera cu cea de-a doua foaie .La taiere trebuie tinut cont de felul in care am pus ravasele ,astfel ca fiecare bucatica sa aiba in centru un ravaz poznas.