Ingrediente
Iti trebuie pentru aluat
500 g faina
15-20 g drojdie
3-4 linguri ulei(sau unt)
1 praf de sare
1 cana cu apa calduta
1 lingurita zahar tos
si
scortisoara
cacao
Iti trebuie pentru umplutura
dovleac
scortisoara
zahar
ulei
Mod de preparare
Pregatesti asa:
Am pus ingredientele intr-un vas si am framantat un aluat nu prea legat dar omogen.La sfarsit am adaugat cele 3 linguri de unt topit(daca e de post punem ulei)
O parte de aluat se lasa asa,cealalta bucata(mai mica) se amesteca cu cacao si scortisoara.Se framanta bine.
Lasam la dospit, nu prea mult , dupa care modelam alautul
Dovleacul se rade si se pune intr-o tigaie unde am pus 3 linguri de ulei si un pahar cu zahar.Se amesteca pe foc mic, pana mai scade apa din dovleac.Lasam la racit.Imbracam partea de jos a tavii si peretii din aluatul fara cacao.
Asezam pasta de dovleac si deasupra imbracam cu aluatul cu cacao si scortisoara.
Facem un model, dupa imaginatie deasupra si ungem cu ou batut sau cu sirop daca e de post
Se da la cuptor la foc mediu.
Se scoate cand e coapta(se va observa ca tarta se desprinde de peretii tavii ),se mai unge odata .
Se va taia doar dupa ce se va raci un timp!