Placinta Dobrogeana creata cu branza si iaurt
Desert / 03.02.2013

Ingrediente

aluat:
500gr faina
200ml apa calduta
un praf de sare,
20 g drojdie proaspata


Umplutura:
500g branza(a mea a fost "dulce")
400g iaurt gras
6 oua,
zahar dupa gust
zahar vanilat(eu am pus coaja de lyme)

ulei pentru uns foile
zahar pudra

Mod de preparare

Din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia,framantam un aluat,potrivit de tare si elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca putin,intr-un loc calduros(cca 20 min).

Umplutura:
branza sfaramata(sau data pe razatoare) se amesteca cu 3 oua si jumatate din cantitatea de iaurt + zahar(dupa preferinta).

Din aluat se intind foi subtiri,pe masa data cu faina.
Foile se stropesc cu ulei(turnat cate putin,in fir subtire) apoi se indinde cate un strat subtire de umplutura de branza, pe toata suprafata si se increteste,de la margini spre interior,cu varful degetelor,apoi se pun cu grija in tava unsa cu ulei,una langa alta,pana se umple tava.
Eu am folosit un vas de yena si care a fost cam mititel si-m pus mai multe straturi de foi unul peste altul
Deasupra foilor umplute din tava,se toarna celelalte 3 oua ramase,batute si amestecate cu iaurtul ramas.
Se da tava la coptor,la foc potrivit,pana se rumeneste uniform deasupra
Placinta se pudreaza cu zahar si se taie patrate,dupa ce s-a racit putin

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro