Ingrediente
Oua 4 bucati
zahar 250 g
ulei de floarea-soarelui 100 ml
lapte100 ml
faina250 g
praf de copt1 plic
Mod de preparare
Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul ( pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit).
Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea.
La cei 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare.
Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta , cat mai strans ,dupa care dam tava la cuptor.
Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).
Dupa ce a copt o scoatem , o lasam la racit (daca aveti rabdare ...) si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste ...). Se va taia in cuburi mai maricele si se poate servi.
Pofta buna!