Mod de preparare
Iata o prajitura excelenta pentru a fi servita alaturi de un ceai, cu prietenele sau copiii!
Ingrediente si cantitati:
- 1 ou
- 2/3 cana zahar
- 1,5 cana faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3/4 lingurita sare
- 1/3 cana lapte
- 3 linguri unt, topit
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 cana afine proaspete
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Unge cu ulei si apoi presara putina faina in vasul de preparare. Incalzeste cuptorul la 350 de grade. Intr-un bol mediu, bate oul cu o lingura de lemn; adauga gradual zaharul, continuand sa amesteci. Omogenizeaza bine.
Amesteca la un loc faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Pune amestecul gradual in oul batut, alternand cu laptele. Amesteca bine dupa fiecare adaos. Adauga untul si vanilia; bate bine. Insereaza afinele.
Pune amestecul in tigaia pregatita. Adauga 2 linguri de zahar deasupra. Pune la copt 25-30 de minute, sau pana ce se retrage putin cand o atingi. Se serveste calda, cu unt, daca doresti.
Rezulta 8 portii.
Excelenta aceasta prajiturica. De cand am descoperit-o o prepar mereu. Merge foarte bine si cu alte fructe, de exemplu cu caise sau piersici.