Mod de preparare
Un desert imbietor, cu multe capsune si topping de frisca - nu-i vei putea rezista!
Ingrediente si cantitati:
- 1 kg de capsune proaspete
- 1/2 ceasca zahar
- 2 1/4 cesti de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1/4 lingurita de sare
- 1/2 ceasca de unt
- 1 ou
- 2/3 ceasca de lapte
- 2 cesti cu frisca
Mod de preparare:
1. Taie capsunele felii si amesteca-le cu 1/2 ceasca de zahar.
2. Intre timp, incalzeste cuptorul la 220 grade C. Unge o tava cu putin ulei, apoi tapeteaz-o cu faina.
3. Intr-un castron mediu, amesteca faina, praful de copt, 2 linguri de zahar (sau mai mult, dupa cum doresti) si sarea. Topeste untul si adauga-l in vas. Incorporeaza apoi oul batut si laptele, si amesteca pana se omogenizeaza.
4. Pune compozitia in tava si las-o sa se coaca in cuptorul incins pret de 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca partial.
5. Cand inca nu s-a racit complet, taie usor blatul pentru a forma doua straturi. Pune o parte a capsunelor zaharisite pe stratul de jos, si restul deasupra blatului. Orneaza prajitura cu frisca, si poti savura!