Prajitura cu crema de zahar ars
Mod de preparare
Este o combinatie intre crema de zahar ars si un blat. Se prepara rapid si iti permite sa o combini cu frisca sau fructe (merge grozav cu banane, mere sau pere).Ingrediente si cantitati:
Pentru crema de zahar ars:
1 l lapte
8 oua
8 linguri zahar
coaja de lamaie
4-5 linguri zahar, pentru ars
un varf de cutit de praf de copt
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
coaja de lamaie
Mod de preparare:
1. Topeste zaharul intr-o cratita inalta. Incinge cuptorul si tapeteaza cratita cu zahar ars. Cu cat va fi mai mult zahar ars in tigaie, cu atat va rezulta o prajitura mai insiropata.
2. Bate bine ouale, impreuna cu zaharul. Adauga laptele caldut, un praf de sare si coaja de lamaie, plus un varf de cutit de praf de copt.
3. Toarna amestecul peste zaharul ars si introdu cratita la cuptor, la foc potrivit spre mic.
4. Pentru blat, bate foarte bine cu mixerul galbenusurile, impreuna cu zaharul si un praf de sare. Adauga faina in ploaie si albusurile spuma. Amesteca usor, cu ajutorul unei palete.
5. Rastoarna incet blatul peste crema de zahar ars, exact in momentul in care il termini de preparat. Crema de zahar ars ar trebui sa stea de 10 minute in cuptor. Foloseste o spatula, astfel incat blatul sa se aseze uniform. Introdu din nou la cuptor, timp de alte 30-45 de minute, la foc mic.
6. Lasa prajitura la racit, cel putin 3-4 ore, in cratita in care s-a copt.
7. Rastoarn-o pe un platou. Blatul s-a insiropat singur cu sucul lasat de crema de zahar ars. Vei avea o prajitura din doua straturi: jos - blat, sus - crema de zahar ars.
Sfat Eva: Orneaza prajitura cu frisca, piure de mere coapte sau felii subtiri de banana si felii de mere calite in unt.
Prajitura este excelenta servita cu inghetata, caz in care o poti orna cu frunze de menta sau flori.
si eu o fac acum sper sa imi iasa si mie.pofte buna la toti
pentru un desert se consuma prea multe oua 14 la numar si in ziua de azi nu toata lumea isi permite sa consume atatea oua pe un desert delicios este adevarat
eu nu bag deloc crema de zahar ars la cuptor.... pun direct blatul peste ea - pandispan.... apoi le bag la cuptor la mijloc se amesteca putin , asa am blat si crema.... le ornez cu frisca....
eu nu bag deloc crema de zahar ars la cuptor.... pun direct blatul peste ea - pandispan.... apoi le bag la cuptor la mijloc se amesteca putin , asa am blat si crema.... le ornez cu frisca....
Fac aceasta prajitura de fff mult timp. E delicioasa,racoroasa, dar....VA RECOMAND: puneti compozitia de blat peste crema de zahar ars aproape facuta, nu dupa 10 minute dupa ce ati introdus-o la cuptor. Parerea si experienta mea....
bine zis Ghita:))
am prajitura la cuptor...este prima data cand fac crema de zahar ars cu blat....insa cand am turnat compozitia de la blat deasupra cremei mi s-a dus tot blatul la fund.... asha trebuie?!?
Am să pregătesc şi eu această reţetă. Am făcut de multe ori crema de zahăr ars ,dar fără blat.Oricum cred că este şi mai gustoasă şi mai elegantă cu blat. Încercăm.
Astept rezultatul muncii mele, miroase superb abia astept sa o ornez si cu putina frisca
nu dureaza mult, ti-i se pare; crema de zahar ars e cea mai usoara prajitura, dar cu blat e delicioasa;
dureaza cam mult , dar merita ;e super buna
super ... suna nice numai de cit o sa incerc !!!