Ingrediente
- 6 ouă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf de sare
- 6 lg ulei
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 3 lămâi
- 150 g iaurt gras (grecesc)
Mod de preparare
Începem prin a separa albuşurile de gălbenuşuri. Batem albuşurile bine până obţinem o spumă foarte tare. Putem testa prin întoarcerea castronului invers! Adăugăm o cană de zahăr în ploaie şi zahărul vanilinat.
În paralel frecăm gălbenuşurile cu uleiul şi praful de sare. Adăugăm iaurtul.
Încorpărăm gălbenuşurile în spuma obţinută din albuşuri şi avem grijă să amestecăm foarte încet pentru a evita lăsarea compoziţiei. Imediat după aceea punem făina în ploaie şi continuăm să amestecăm tot lent. La final radem cele 3 lămâi şi punem coaja în compoziţia finală.
Lăsăm la cuptor 30-40 de minute şi avem grijă să încercăm din când în când cu o scobitoare cât de bine s-a copt la interior.
Presărăm zahăr pudră pe deasupra şi e gata de mâncât!