Prajitura cu mere si cafea
Desert / 30.04.2004

Mod de preparare

Ce poate fi mai delicios decat o ceasca de cafea? Cu siguranta, o prajitura in care regasesti atat aroma cafelei cat si gustul merelor. Acest desert excelent se prepara usor, rapid si este cu siguranta irezistibil.

Ingrediente si cantitati:

1 cescuta espresso
5 linguri faina alba
1/4 chimen
3 linguri unt sau margarina
1/4 cana zahar brun
o cana de cubulete de mere decojite
1/4 stafide
1 praf de copt

Mod de preparare:

Se combina in vasul de mixter faina, zaharul, espresso si praful de copt pana acestea devin o pasta omogena. Se ia tava in forma de blat de tort, se unge cu margarina sau unt si se toarna compozitia. Apoi se adauga merele si stafidele, iar la sfarsit se presara chimenul. Se lasa la cuptor timp de 25 de minute apoi se lasa doua ore la racit. La sfarsit se orneaza cu cirese confiate, pentru un plus de farmec si dulceata.



Subiecte discutate pe forum, despre gastronomie

  • tanta, luni, 10.06.2013 00:27
    praji:)

    margareta,tin sa te anunt ca esti o mare idioata:) lasa-te scumpa mea de prajiturit,si fa altceva:)

  • nusica, marţi, 22.11.2011 15:35
    prajitura cu mere si cafea

    nu-mi place,nu stiu cum v-a iesit voua,a mea e cam grasa,de la margarina ,nu a crescut nici un pic si merele cubulete s-au lipit de fundul tavii,ce sa zic/am gresit eu?

  • Margareta, miercuri, 22.12.2010 10:58
    prajitur.....

    am incercat tot felu.... si ni-mi iese nici un fel de prajitura niciodata!!!dar mi-e si foarte lene si nici nu stiu cat sa le framant.cel putin gogosile nu-mi reusesc niciodata,si nici macar paine nu pot sa fac!

  • alinutza, miercuri, 06.10.2010 14:48
    Excelenta

    Foarte buna prajitura, am incercat si eu si mi-a iesit excelenta, nici prea dulce, nici prea acrisoara :) Prajitura cu mere

  • Marina, miercuri, 29.09.2010 17:36
    ;)

    1 cescuta de expreso dar lichid nu praf ...tocmai de acea se optine crema...va pup papa

  • cristina, marţi, 23.03.2010 16:04
    :)

    tocmai am terminat prajitura de preparat. este la cuptor. PS: din faina, zaharul, espresso si praful de copt mi- iesit o crema foarte delicioasa, asemanatoare cu crema de caramel. mai ca-mi venea sa o mananc compozitia asa cruda la cat de savuroasa arata. abia astept rezultatul final.....

  • gina, marţi, 16.02.2010 17:40
    prajitura

    tocmai am terminat-o de copt este ffffffoarte buna si cel mai usor de facut

  • Est, duminică, 17.01.2010 16:52
    ?

    Sigur sunt mentionate toate ingredientele ???? Ce aluat iese doar din faina, zaharul, espresso si praful de copt ?

  • maria vartic, miercuri, 29.07.2009 14:04
    prajitura cu mere

    pui cate mere vrei?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro