Prajitura cu pere si sirop de artar
Desert / 15.02.2013

Ingrediente

- 6 pere - 50 ml sirop de artar - 6 oua - 300 g zahar - 100 g unt - 360 g faina - 10 g praf de copt - esenta de vanilie - 2 batoane scortisoara - 5-6 cuisoare - 6 linguri zahar

Mod de preparare

Perele se curata de coaja pastrand insa coditele. Intr-o cratita se pun perele,scortisoara,zaharul si cuisoarele; se acopera cu apa si se fierb 5-10 minute pana se inmoaie putin. Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul topit si siropul de artar si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia de mai sus. Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza bine. Ungem formele cu unt si tapetam cu faina. Asezam in mijloc para si adaugam pe langa ea aluat cu o lingurita. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la temperatura medie. Cand s-au racit, le scoatem din forme le pudram cu zahar si le servim stropite cu sirop de artar. Delicioase!!!!!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro