Prajitura fina cu foi din miere si nuca
Desert / 22.02.2013

Ingrediente

Pentru foi : 3 oua o cana cu zahar 1 cana cu nuci pisate 1 lingura cu bicarbonat 4 linguri cu miere 1 varf de cutit cu sare faina cat cuprinde. Crema : 1 kg de smantana cu 20% grasime o cana nuci pisate 80 gr.zahar farin vanilat zeama de lamaie dupa gust .

Mod de preparare

Mod de preparare : Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie . Crema : Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie .Rezulta o crema parfumata si fina pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra prajiturii . Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda la rece, pentru cateva ore si portionam . Aceasta prajitura ramane la fel de cremoasa si frageda chiar si dupa o saptamana. Spor la treaba si pofta buna !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro