Mod de preparare
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul.
Ingrediente si cantitati:
2 oua
2/3 ceasca de zahar
4 linguri cu unt topit
1/4 ceasca de ulei de masline
1/3 ceasca de lapte
1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 1/2 ceasca de faina
3/4 lingurita cu praf de copt
un praf de sare
2 linguri cu coaja rasa de lamaie
2 linguri cu coaja rasa de portocala
300 g boabe de strugure negru
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Unge o tava cu unt si apoi tapeteaz-o cu faina.
2. Bate ouale si zaharul cu mixerul, la viteza maxima, timp de 3 minute. Adauga untul, uleiul, laptele si esenta de vanilie, amestecand pana la omogenizarea completa.
3. Adauga apoi faina in ploaie, praful de copt si sarea. Dupa ce s-a format coca, adauga si coaja de lamaie si portocala, amestecand bine. Lasa, in final, compozitia sa se "odihneasca" timp de 10 minute, pentru ca ingredientele sa se intrepatrunda.
4. Incorporeaza 3/4 din cantitatea de struguri in compozitie, apoi pune-o in tava pentru copt. Lasa prajitura sa se coaca in cuptorul incins timp de 15 minute, apoi presara deasupra boabele de strugure ramase. Pune-o la cuptor pentru inca 40 de minute, pana cand prinde o crusta maronie.
5. Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pret de 10 minute, dupa care o poti taia in felii subtiri. Pofta buna.
sunt cesti cup = ceasca pahar se spune glass
cred ca sunt pahare, nu cesti Cup= pahar