Mod de preparare
Vrei să-ţi surprinzi iubitul de Ziua Îndrăgostiţilor? Pregăteşte-i acest desert special, realizat cu toată dragostea ta!
Pentru 6-8 porţii
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gătire: 30 de minute
Temperatura cuptorului: 180°C
Ingrediente:
200 g de unt
300 g de ciocolată neagră
4 ouă
200 g de faină
250 g de zahăr tos
½ lingură de vanilie
nuci (opţional)
110 ml de lapte
Preparare:
Asezaţi un castron adânc cu bucăţele de ciocolată sfărâmată şi unt în altă cratiţă umplută cu apă clocotită. Topiţi-o folosind tehnica de fierbere la bain marie. Bateţi bine cu mixerul, în alt castron, făina, laptele, vanilia şi nucile (opţional). Adăugaţi amestecul în ciocolata topită. Amestecaţi albuşurile şi zahărul până când încep să se întărească şi puneţi-le în amestecul de ciocolată. Ungeţi tava cuptorului cu ulei şi turnaţi amestecul de negresă în ea. Coaceţi în cuptor timp de 30 de minute. Lăsaţi negresa la temperatura camerei. După ce se raceşte, puneţi-o în frigider pentru o oră. Puteţi servi cu îngheţată de vanilie.
Accesează Gatesti-ingenios.ro pentru a afla mai multe reţete pentru această zi specială şi nu numai.
Poftă bună!
este foarte delicioasa. tocmai am pregatit-o si a iesit bine.
ce se intampla cu galbenusurile?
Arata excelent,probabil ca e nemaipomenita,dar,din pacate,tot noi,doamnele vom fi tentate sa o consumam,in detrimentul siluetei noastre.Domnii prefera...blondele...sticlele cu bere blonda.