Sarlota clasica
Mod de preparare
Este reteta de baza. Delicioasa si foarte usor de facut.Ingrediente:
1l lapte, sase linguri de zahar, patru oua intregi, doua linguri de faina, trei linguri cu varf de cacao, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuca de cocos rasa, 100 grame unt. Rezulta intre patru si sase portii generoase.
Preparare:
Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul. Adauga faina si cacao si amesteca bine cu un tel in forma de para. Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut. Pune amestecul pe foc mic. Amesteca continuu. Adauga si restul de lapte. Lasa sarlota sa sa lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece va fi inca si mai tare. Da deoparte sarlota si adauga untul. Amesteca si pune in cani, castroane sau pahare, dupa cum iti place. Orneaza cu nuca de cocos. Da la rece si serveste-o dupa circa doua-trei ore.
Sfat Eva: O poti orna si cu iaurt cu fructe din comert sau cu dulceata.
Extrem de buna, am urmat reteta. Fetele mele o adora!
Mi s-a taiat laptele si am aruncat-o, oribil, daca scrii retete macar sa o faci cu toti pasii
Sper sa imi iasa. Vreau sa imi surprind iubita!
eu am facut sarlota exact dupa reteta cu faina si cu cacao si mi-a iesit perfect si foarte gustoasa. nu se simte faina daca este fiarta corect.
O RETETA USOARA SI BUNA AM INCERCAT SI EU.
Buna....Deianeira ...te rog daca ai o reteta de sarlota adevarata cu gelatina poate ma ajuti si pe mine.Cea cu amidon din cate stiu eu este budinca.Merci
lucia draga te ai trezit in casa cu calculator si ti a aratat tot nea gheorghe sa l folosesti pentru mesaje, care tot nea gheorghe stie si cum se prepara sarlotele...
sa va vad cum va descurcati cu sarlote din gelatina, lasati vrajeala cu amidonul si faina!!
Iese extraordinar, mult mai fin , si se duce total gustul de cereala, specific fainii. La 1 l lapte, cam 2 linguri generoase de amidon.