Şerbet de prune, o reţetă recomandată de Jamie Oliver
Desert / 27.03.2017

Ingrediente

- 8-10 prune
- 200 g zahăr
- 1 albuş ou
- 1/2 lămâie

Mod de preparare

Scoate sâmburii şi împarte prunele în sferturi, iar apoi amestecă-le cu 100 de g de zahăr într-un castron mare. Acoperă castronul cu o folie alimentară şi pune-l deasupra unei cratiţe cu apă la foc mic timp de 30 de minute pentru a scoate tot sucul din prune.

Strecoară sucul din prune apăsând peste ele cu o furculiţă şi ar trebui să obţii aproximativ 300 ml, însă poate fi diluat cu apă dacă mai este nevoie.

În 100 de ml de apă clocotită se dizolvă restul de 100 de g de zahăr şi se toarnă peste sucul de prune.

Bate un albuş de ou până obţii o spumă tare, stoarce sucul de lămâie şi amestecă-l cu sucul de prune.

E necesară utilizarea unui aparat de îngheţată, în conformitate cu instrucţiunile necesare.

Nu poate fi nimic mai bun de atât!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro