Spuma de ciocolata
Mod de preparare
Din aceasta colectie de retete nu putea sa lipseasca spuma de ciocolata. Cea de mai jos este una dintre cele mai bune, dupa parerea mea. Astept si parerile voastre.Ingrediente:
200 grame ciocolata de menaj, 50 grame zahar brun, 4 galbenusuri, 250 grame smantana (25-30 % grasime), coaja de portocala, 2-3 linguri de coniac sau lichior de portocale, visine din visinata, coaja de portocala pentru ornat.
Preparare:
1. Bate smanatana (care trebuie sa fie foarte rece), cu mixerul, la viteza maxima, pana devine o spuma. Adauga o lingura de zahar si continua sa bati inca cateva minute. Lasa frisca la frigider.
2. Rupe in bucati ciocolata si pune-o la topit, la microunde, intr-un vas, deasupra unuia cu apa calda
3. Bate galbenusurile cu zaharul ramas, cu mixerul, pana devin o crema, 5-10 minute, deasupra unui vas cu apa calda. Adauga coniacul sau lichiorul si coaja de portocala si continua sa bati cateva minute.
4. Adauga in crema de galbenusuri ciocolata topita (calda, nu fierbinte), incet, si continua sa bati, cu mixerul, la viteza medie.
5. Adauga crema de smantana si bate cu mixerul la cea mai mica treapa de viteza, pana se omogenizeaza. Adauga visine din visinata si amesteca usor cu o spatula.
6. Asaza in cani sau pahare (8-10 in functie de dimensiune) si orneaza cu putina coaja de portocala, o funza mica de menta si putina frisca. Este senzationala!