Spuma de ciocolata cu aroma de vanilie
Desert / 11.02.2009

Mod de preparare

In cazul in care doresti sa iti impresionezi iubitul cu un desert... decadent, aceasta reteta este exact ceea ce cauti!

Ingrediente si cantitati:


1 lingurita gelatina fara aroma
1 lingura apa rece
2 linguri apa fiarta
1/2 ceasca zahar
1/4 ceasca pudra de cacao
1 ceasca frisca
1 lingurita esenta de vanilie
fulgi de ciocolata

Mod de preparare:


1. Intr-un vas de dimensiuni mici, presara gelatina in apa rece si lasa vasul deoparte pret de un minut.
2. Adauga apa fiarta, amestecand, pana cand gelatina se dizolva.
3. Intr-un vas separat, amesteca zaharul, pudra de cacao, frisca si esenta de vanilie. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
4. Cu ajutorul unui mixer, la viteza medie, amesteca intreaga compozitie, pana cand aceasta devine ferma.
5. Adauga gelatina si amesteca bine.
6. Pune spuma de ciocolata astfel rezultata in cupe de inghetata sau boluri.
7. In functie de preferinte, poti presara deasupra acestui desert si fulgi de ciocolata.
8. Inainte de a servi, lasa spuma de ciocolata la rece timp de cel putin o ora.
9. Se obtin 4 portii.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro