Tarta cu capsune
Desert / 07.05.2009

Mod de preparare

Ingrediente si cantitati:


1 aluat de tarta, semi-preparat
3/4 cana apa
3 linguri amidon de porumb
2 cani capsune feliate
3/4 cana zahar granulat
1/2 lingurita esenta de vanilie
4 cani capsune intregi, bine curatate, spalate si fara codita
frisca sau inghetata, optional

Mod de preparare:


1. Lasa aluatul de tarta la copt, urmand instructiunile de pe pachet - inainte de a introduce aluatul la cuptor, inteapa-l de mai multe ori cu furculita.
2. In timp ce aluatul se coace, pregateste siropul de capsune. Intr-un bol, amesteca apa cu amidonul de porumb; pune deoparte. Asaza feliile de capsune intr-o tigaie teflonata, de dimensiuni medii, si zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite, pana obtii un piure. Adauga zaharul si amesteca bine. Pune vasul pe foc mediu, amesteca des si lasa la fiert pana cand amestecul incepe sa fiarba usor. Treptat, adauga amestecul de amidon de porumb si apa peste sosul de capsune. Lasa totul la fiert, pe foc mic, pana cand sosul se ingroasa, amestecand in mod constant (aproximativ 5 minute). Lasa sosul sa se raceasca.
3. Asaza capsunele intregi in aluatul de tarta copt si racit.
4. Toarna sosul de capsune in mod uniform peste fructe.
5. Lasa tarta la rece mai multe ore, inainte de a o servi.
6. Serveste fiecare felie de desert cu frisca sau inghetata, in functie de preferinte.

Se obtin 8 portii.
Informatii nutritionale / portie: 222 calorii; 2 g proteine; 40 g carbohidrati; 6.4 g grasimi; 1.5 g grasimi saturate; 0 g colesterol; 3 g fibre; 147 mg sodiu. Calorii din grasimi: 26%.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro