Tartă fără coacere cu mascarpone, ciocolată albă şi gem de afine
Desert / 22.04.2017

Ingrediente

Pentru blat
300 de grame de biscuiţi digestivi
60 de grame de unt topit

Pentru cremă
400 de grame de mascarpone
60 de grame de ciocolată albă topită
4-5 linguri cu gem de afine de calitate

Pentru ornat
4-5 linguri cu gem de afine
2 linguri cu seminţe de chia (opţional)
afine proaspete

Mod de preparare

Biscuiţii se fărâmiţează, se amestecă cu untul şi se presează în forma pentru tort.
Pentru a prepara crema albă se freacă mascarpone ciocolata albă topită şi gemul de afine. Se toarnă crema peste blat şi se lasă la frigider pentru a se întări.
Se poate orna cu afine proaspete sau cu gem de afine amestecat cu seminţe de chia pentru a obţine o glazură.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro